Om haven

Adgangen til haven er igennem en stor port, hvor man kommer forbi en ventebænk og ind i det første haverum med en centralt placeret sø på 32.000 liter. Søen er i flot irregular form, der minder om en kalabast.

Fra terrassen har man kig over søen og hen mod et træhegn, der sammen med bagvedstående høje løvtræer indrammer haven, og giver området med skygge, hvor mos stortrives og giver oplevelse af ro og skovstemning – vi kunne være i en japansk tehave.

Haven byder på rigtig mange detaljer og symboler, fx en trane-ø med et klippet fyrretræ oven på en lille ø i søen.

Der er også skabt en tørhave med yderligere et smukt klippet træ på en ø med skærver omkring.

En del forskelligartede stier giver mulighed for at se haven for mange vinkler. Langs træhegnet er der også flere neutrale rum, der ligeledes byder på fredfyldte syn.

Interessant at opleve en have med meget store sten og stenlygter og klippet bevoksning passende dertil.

Erfaringer med haven
Haven har en imponerende patina selv om det kun er 15 år siden den blev anlagt. Som mange andre haver er den anlagt i flere etaper – og med et hovedprincip om, at sten ikke kan blive for store!

Der har været udfordringer med søen og at holde den tæt, så på et tidspunkt måtte den tørlægges. Koi har også været svært at holde, da mink ved flere lejligheder har taget for sig af retterne.

Del siden på: