Allerede forhaven gav et signal om en helt særlig japansk have. Her stod et 50+ gammel ahorn, der stod der allerede da de flyttede ind. Nu er den klippet flot.

Haven – Momiji-in – bestod blandt andet af et større antal klippede, japanske ahorn og fyrretræer – både sortfyr og rød fyr. Mange af de japanske ahorn var klippet op – delvist af nød på grund af rådyrene, der godt kan lide at vandre i haven. Der var også et større vandløb ned gennem haven med 5 forskellige typer af vandfald. Et bakkeparti med fine granitsten er designet til at være et udtryk for de omgivende bjerge.

En del af ahornene var de hængende typer, der normalt er lave og med nedadgående grene, ofte ned til jorden. Derfor er de ikke altid at finde i de japanske haver, men her havde man gennem mange år fået planterne til at vokse i højden ved hele tiden at finde et nyt skud i toppen, der blev styret i opretgående retning.

Et af de nyere tilføjelser i haven var et fantastisk tehus, der var konstrueret og bygget af Bill og Gwil. Der var lagt stor vægt på både materialerne og detaljerne. Stien til tehuset med tsukubai var en skyggefuld sti med naturlig rundede trædesten, der snoede sig ned gennem mosset til tehuset.

I tehuset kan man nyde teen med et unikt indslag: Ejernes egen hjemmedyrkede the. Man har eksperimenteret med teplanter (der er arter af Camelia) fra både Canada og mere sydligt i USA. Det har været en udfordring at få dem til at vokse – og det viser sig, at de har bedst af skygge. To gange om året bliver bladene plukket – topbladet bliver til hvid the, men de øvrige blade bliver til den grønne the.

Del siden på: