Hospitalet i den lille by Lebanon i Oregon var ved at lukke, da ideen opstod at skabe en japansk have i midten af hospitalet. Det blev et vendepunkt for hospitalet, der fik så meget opmærksomhed, at det sikrede dets fremtid. Både patienterne blev glade og nogle søgte endda dette hospital langvejs fra. Samtidig blev personalet også mere tilfredse, og de problemer der havde været med at tiltrække personale eksisterer ikke længere.

Haven er anlagt af den japansk-amerikanske havearkitekt Hoichi Kurisu. Haven tilbyder noget til alle fem sanser. Visuelt er den beroligende – og er mest beregnet til at ses fra hospitalets vinduer, selv om man også kan gå rundt i haven. Den afgiver dufte fra blomsterne. Vandet giver en dejlig rolig lyd. Man kan føle på planterne. Og man kan mærke gruset og skærverne under fødderne.

Haven kan ses fra hospitalets forskellige afdelinger, da de kun er på én etage. Blandt andet har kemo-afdelingen vinduer, der vender ud mod haven, og patienterne kan sidde og nyde haven og få dens beroligende virkning mens de sidder og får deres medicin.

Del siden på: