Maj 2017 bød på et besøg i en privat have i Rødovre, der både var gammel og ny. Haven har været igennem flere liv, senest som surbundshave med rhododendron, inden den for få år siden blev anlagt som japansk have. Det sætter stadig sit præg i dag, hvor rhododendron og azalia vokser i harmoni med mange japanske ahorn, formklippede stedsegrønne og spændende træer.

Besøget blev ikke mindre interessant af, at det bød på en ekspert, Svend Hansen fra planteskolen Kærnehuset, der øste ud af sin viden om surbundsplanter, hvordan de passes, formeres og hvordan han i sin tid var kommet i gang med dyrkningen af rhododendron ved indførsel af planter og frø fra England og Kina.

Udtalelser

"Haven efterlader beskueren med en oplevelse af, hvordan de forskellige ahorns lethed danner en kontrast til de mange rhododendron, som foruden den smukke blomstring, er med til at haven er grøn året rundt. Store trædesten snor sig naturligt gennem haven og fungerer sammen med andre smukke stenbelægninger som gangarealer eller som dekoration ml. planterne. Herudover prydes haven af en del granitlamper. Haven viser også en del forskellige muligheder for rumadskillelse og beklædning i form af hegn i materialer som bambus, pileflet og cryptomeria bark. Når man bevæger sig rundt i haven mødes man af lyden af rislende vand fra en tsukubai, vandsten og et lille vandfald som munder ud i et bassin"
Gerda Møller
"Stor respekt og Tak for indbydelsen til havens ejere, som med stor energi og dygtighed selv har skabt denne have."
Birgit Franzén
Del siden på: