Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sjælland – Havebesøg den 30. september 2023

30/09/2023 : 10:00 - 16:00

Bonsai Museum og besøgshaven Zen Garden

Lørdag den 30. september kl. 10.00 – ca. 16.00

Vi slutter havensæsonen 2023 af med to spændende besøg i henholdsvis Ole Clæfers Bonsai Museum og Jørgen Nielsens Zen Garden i det midt- og vestsjællandske område.

Bonsai Museum, Kirke Eskilstrup

Vi starter dagen kl. 10.00 på Bonsai museet, som indeholder en samling af Ole Clæfers egne bonsai, som er udviklet over de seneste ca. 30 år.

Ole vil dele ud af sin viden om bonsai – og vi vil kunne drage paralleller til nogle af de filosofier, der ligger til grund for anlæggelse af den japanske have. Ligesom vi ofte tilstræber at efterligne eller symbolisere noget fra naturen, så er der masser af symbolik, at hente i bonsai kulturen.

Ordet bonsai betyder ”træ i skål”.

Man kan se det som et forsøg på at fange naturens kraft fra de gigantiske træer og indkapsle den i små planter, der stadig bevarer deres naturlige skønhed.

En bonsais form skal til stadighed passes og vedligeholdes. Det er vigtigt, at der er balance og et rigtigt forhold mellem træets højde, stammens tykkelse, grenenes placering og ikke mindst størrelse på løvet. Det er også vigtigt, at bonsai´en bliver placeret i en skål, der har den rigtige størrelse og form.

Læs mere om museet her: bonsaimuseum.dkhttp://www.bonsaimuseum.dk

Bonsai set på ”Musée des Arts Asiatiques” i Nice i efteråret 2022 (Foto: Rachel Kahn).

Zen Garden, Stenlille

Vi fortsætter derefter turen til Zen Garden i Stenlille, hvor vi mødes kl. 13.00.

Vi modtages af Mette og Jørgen Nielsen, som vil fortælle os lidt om havernes historie, inden vi slippes løs på egen hånd.

Zen Garden er en privatejet have med vandfald, grotter, rislende åløb, stensætninger og et væld af planter, træer og blomster.

Den består af to haver: Den gamle have og den nye have. De er ca. 24.000 m2 tilsammen. Haverne er bygget op af Jørgen Nielsen gennem 35 år, og passes til dagligt af Jørgen og hans datter Mette.

Haverne er bygget op af ca. 8000 tons store granitsten, hvad der svarer til 600 læs på en lastbil. Jørgen har rejst meget i Østen, bl.a. Himalaya hvorfra en del inspiration til havens bjergformationer er kommet.

Jørgens store passion er japanske Koi-karper, som kan ses i havens fire damme. Haven har et af Europas største koi anlæg med i alt 700 kubikmeter vand. Flere af havens koi karper har vundet internationale hæderspriser for deres skønhed.

Medlemmer kan betale entré ved ankomst til haven eller via Zen Gardens hjemmeside.

Medbragt frokost kan spises i havens skønne omgivelser.

Læs mere om Zen Garden her: zen-garden.dk

Lørdag den 30. september kl. 10.00 til ca. 16.00. Tilmelding nødvendig til coach@coaching-inc.com.

Vel mødt!

 

Del siden på:

Detaljer

Dato:
30/09/2023
Tidspunkt:
10:00 - 16:00
Begivenhed Kategorier:
, , , ,

Arrangør

For medlemmer af Foreningen Japanske Haver og partner foreninger

Sted

Bonsai Museum
Solvangsvej 36
Kirke Eskilstrup, 4360 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
www.bonsaimuseum.dk
Scroll to top
Skip to content