Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jylland – Havebesøg den 26. maj

26 maj : 10:30 - 15:00

Vi besøger først Klaus Engebæk Hansen i Billund, som beskriver sin have som ’en have under konstant udvikling’. Haven består bl.a. af en forhave med tørt landskab samt et Tsukubai anlæg. Derudover er der to gange Nobedan og trædesten, der går mod baghaven. Baghaven består så af et større tørt landskab med en skildpaddeø, bro, Nobedan og masser af trædesten. Haven rummer endvidere en større havedam som er under opbygning. Klaus fortsætter ihærdigt arbejdet med haven frem mod vores besøg, og glæder sig til at vi kigger forbi denne søndag.

Herefter tager vi turen videre til Gitte og Lars Bendixen i Vejle. Arbejdet med deres have blev påbegyndt i 1998 og bygger på en plan udarbejdet af Det Jyske Haveselskab med inspiration fra kurser afholdt af Foreningen Japanske Haver.

Haven er en dansk have med japansk inspiration og er bygget op omkring et vandløb, der snor sig gennem haven og forbinder havens to søer. Haven er udformet så man på intet sted kan få et samlet overblik over haven. I stedet bliver man ad stier og broer ført rundt i haven. Vandløbet bugter sig igennem forskellige afsnit, hvor der er sten, som er samlet ved den jyske vestkyst, nord for Grenå, samt ved den italienske riviera. De større sten på grunden er natursten fra udgravningen til huset, samt norsk granit i sprængstykker omkring den største sø. Gravearbejdet er udført ved håndkraft og stort set samtlige sten og sprængstykker har Gitte og Lars selv håndteret og lagt på plads med deres trebenede stenløfter. Haven rummer syv terrasser, flere formklippede træer og søer med mange farverige karper. Haven er utrolig smuk i maj måned, når bøgen er sprunget ud og når havens rhododendron blomstrer i deres mange farver.

Søndag den 26. maj kl. 10.30 til ca. 15.00. Tilmelding nødvendig til Anni – thomasen@nypost.dk

 

Foto: Klaus Engebæk Hansens have i Billund

Foto: Gitte og Lars Bendixens have i Vejle

 

Del siden på:

Detaljer

Dato:
26 maj
Tidspunkt:
10:30 - 15:00
Begivenhed Kategorier:
, , , ,

Arrangør

Arrangement for medlemmer
Scroll to top
Skip to content