Bambus – Ideer og detaljer til haven

Bambus 1
En tæt bambus, kan blive en smuk kuppel med en helt cylindrisk “stamme” blot med et stykke snor og en saks. Start med at klippe de ydderste stokke af helt nede ved jorden, så de resterende danner en cirkel. Klip rosetterne af stokkene i den højde, hvor du ønsker tagskægget skal begynde. Læg herefter en snor rundt om hele planten og stram til, indtil de yderste stokke i begge sider næsten er parallelle, bind så en knude. Nu klippes toppen af bambussen i en pæn kuppel. Den yderste kant af skægget undlades, da vi gerne skulle have kanten til at hænge ned over det sted, hvor snoren sidder. Over- og underkanten af skægget klippes nu efter behov.

 

Bambus 2
Har du en bambus i haven, der er ved at tage overhånd, så er her den helt rigtige idé, til at få den til at se både lettere og mere japansk ud. Tynd den først rigtig godt ud ved at klippe 2/3 væk. Klip helt nede ved roden, men gem stænglerne
med de pæneste bladrosetter. Klip så hver anden roset af, skift i forskellige højder så rosetterne står forskudt af
hinanden. Toppene klippes af ved nærmeste roset, skift også her lidt i højden. Rosetterne holdes i facon ved regelmæssig klipning, dog uden at klippe bladene midt over. De nye rodskud klippes af – helst lige under jordoverfladen.

Af Erik Løfqvist

Del siden på:
Scroll to top
Skip to content