Den 12. september var der to spændende haver på programmet, og 16 interesserede medlemmer var på besøg.

Første have var Jørgen Lunds have i Herlev, hvor vi startede i den stramt klippede forhave. De høje thujaer var blevet gjort pensionistvenlige ved at være klippet ned i højden, men stadig med fine puder.

Derefter oplevede vi den kuperede baghave, hvor en ydre og indre thehave var komponeret omkring et thehus. Den indre thehave var fantastisk med mange ahorn og sten, og lige så frodig, som den skal være.

Den ydre thehave indeholdt blandt andet en meditationshave og ikke mindst et vildmarksbad, der var konstrueret for ikke så lang tid siden.

Haven var rig på flotte hegn. Både det gennemsigtige fireøjehegn omkring den indre thehave og det tætte hegn omkring baghaven. Man bemærkede det ikke, men det ydre hegn stod ikke i skel med var trukket lidt ind på grunden, så man kan arbejde på bagsiden.

Derefter gik turen videre til Ole Schwartz’ have i Holte. Den store parklignende grund ligger lige ned til Vejlesø. Mens det giver en fantastisk udsigt, gør det også grunden meget fugtig og begrænser udvalget af planter.

Ole fortalte om arbejdet med haven og udfordringerne med at klippe og beskære de naturlige træer på grunden som elm og en flot klippet sydbøg. Haven var blevet suppleret med blandt andet rhododendron fra Svend Hansen.

Særlig markant i haven er to 50-70 år gamle formklippede japanske fyrretræer. Disse to krogede træer blev købt og plantet for nogle år siden, og de står stadig flotte og skuer ud over vandet.

Del siden på: