Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den tidlige kristne mission i Japan

15/05/2019 : 19:00 - 21:00

Foredrag v/ Jan Buch

Francois Xavier var medgrundlægger af jesuitter ordenen i 1540, og han skulle også blive den første missionær i Japan. Her skulle det vise sig, at modtagelsen af missionærer ofte var afhængig af deres leveringsdygtighed af våben, krudt og kugler til den huserende borgerkrig i Japan. Desuden var japanerne interesserede i de gode handelsforbindelser, der opstod i missionærernes ’kølvand’.

I forlængelse af missionærernes forkyndelse fandt en del tvangsomvendelser sted, men alligevel skulle mange omvendte japanere frivilligt holde fast i deres nye tro. De japanske kristne gjorde sig dog endeligt ud til bens ved at organisere Shimabara opstanden i 1638 mod Tokugawa shogunatet. Den blev kæmpet ned, kristendommen blev med dødsstraf forbudt indtil shogunatets fald i 1868, og landet blev helt lukket for Vesten bortset fra hollændernes lille handelsstation på Deshima øen ved Nagasaki.

Foredraget er arrangeret af vores søsterorganisation Dansk-Japansk Selskab og er gratis for medlemmer af Foreningen Japanske Haver.

Af hensyn til de praktiske forberedelser beder vi om tilmelding til foredraget til kontakt@dansk-japanskselskab.dk. Angiv, at du er medlem af Foreningen Japanske Haver.

Bus 26 kører lige til døren. Der er knapt 10 minutters gang fra Østerport S-station. I området bag Asia House er der parkeringspladser med betaling via automater, EasyPark og lignende.

Del siden på:

Detaljer

Dato:
15/05/2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Asia House
India Kaj 16
København Ø, 2100 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Dansk Japansk Selskab
Hjemmeside:
http://www.dansk-japanskselskab.dk
Scroll to top
Skip to content