Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Åbne haver 7. juni

7 juni : 10:30 - 15:00

Igen er vi så heldige, at folk er så venlige at åbne deres haver for os. Denne gang er der tre flotte japansk/japansk inspirerede haver på Amager og i Rødovre. Så glæd dig til en dejlig søndag sammen.

Kl. 10.30
Vi besøger Frans Beckerlee, Haveforeningen “Vennelyst”, Kløvermarksvej, København S.

Efter et hæsblæsende liv, bl.a. som medlem af Gasolin, satte Frans sig det mål at skabe en have, der kunne give ham ro. År 2000 knoklede han fra tidlig forår til sent efterår hver dag fra kl. 9.00 morgen til 21.00 aften, for at skabe sit japanske paradis “Rainbow’s End”. Vi får et kik i den 100 m2. store have, med 53 ton præsist placerede sten, en tsukubai og en rislende bæk, for blot at nævne lidt af det, der venter.

Kørselsvejledning: Haveforeningen er en del af det grønne område langs volden ved Christmas Møllers Plads op langs Värmlandsgade og Kløvermarks vej. Der køres fra Christmas Møllers Plads op ad Värmlandsgade, hvor der parkeres. Gå over Värmlandsgade ind på voldområdet og følg vejen op langs kanalen til have nr. 39-40. Har Japansk låge samt et stort klippet æbletræ, som kan ses udefra.

Kl. 12.30 Mødes vi hos Charlotte Bonner, Etonvej 26, 2300 København S.

Vores have er et familie projekt, der tog sin begyndelse for ca. 4 år siden. Det er derfor en have undervejs. Det er en villehave, hvor ca. 400 m2 er ved at tage sin form. Det er en naturlig have, med ikke så mange formklippede træer og buske indtil videre. Inspirationen har vi fra vores hver isærs hjemstavn. Fra det nordlige bjergrige England, til det flade Læsø. Sikke et spring. Vegetationen har vi valgt, så den fremstår som den på Læsø, med fyrtræer, enebær, lyng, revling, samt acer. Og hvordan sammenfletter man så denne natur, hvor man stadig er tro mod de japanske principper. Det er de spændende! Seneste skud på stammen er en lille zenhave.

Medbragt mad kan spises hos Charlotte Bonner.

Kl. 14.00 mødes vi hos  Amanda og Thomas Rysser, Schweizerdalsvej 25, 2610 Rødovre

Min interesse for planter og haver stammer fra min barndom i Vietnam, men drømmen om min egen have blev først realiseret, da min mand og jeg flyttede i vores nuværende villa. Ved et tilfælde så jeg en artikel om japanske haver skrevet af Jørgen Skammeritz i en havemagasin hos min svigermor. Dette lagde kimen til min japanske inspirerende have.

Vores hus med grundarealet på 100 kvm ligger midt på en aflang grund på 600 kvm, med forhaven på 100 kvm vendt ud mod vej og mod nord. Denne del af haven kan ikke anvende til hyggeaktivitet men er perfekt til en japansk have. Jeg gik i gang med at tegne haven, blive medlem af foreningen og besøge Jagro. Den første del af haven bliver anlagt i 2004 med hjælp fra Jeanett og Bo. I løbet af 15 år er haven blevet forenklet mange gange, og den er færdig. Rejsen mod den simple have har været lang og kostbar men lærerig, mit råd er: vær nysgerrig og spring ud i det!

Tilmelding er nødvendig til: per@andersen1.dk

Tidspunkt: 7. juni 2020 kl. 10.30 til kl. ca. 15.00.

 

 

Del siden på:

Detaljer

Dato:
7 juni
Tidspunkt:
10:30 - 15:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

København

Arrangører

Aktivitetsgruppen
For medlemmer af Foreningen Japanske Haver og partner foreninger
Scroll to top
Skip to content